Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγνίου τίμησε τη γιορτή της μητέρας με μια όμορφη εκδήλωση - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγνίου τίμησε τη γιορτή της μητέρας με μια όμορφη εκδήλωση





 Τη μάνα της προσφοράς και της αυτοθυσίας τίμησαν χθες στην εκδήλωση που οργάνωσαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγνίου.

Γεμάτη τρυφερές στιγμές αλλά και συγκίνηση, γιατί όπως και να το κάνουμε, η προσφορά της μάνας είναι τόσο μεγάλη που κάθε αναφορά σε αυτήν προκαλεί έντονα συναισθήματα, η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, τόσο από πλευράς συμμετοχής όσο και της "γεύσης" που άφησε σε όσους την παρακολούθησαν.


Μικρά παιδιά αλλά και ενήλικες απήγγειλαν ποιήματα για τη μητρότητα και την ίδια τη μάνα, διάβασαν λογοτεχνικά αποσπάσματα σχετικά με το τιμώμενο πρόσωπο αλλά και τραγούδησαν, έπαιξαν μουσική και γέμισαν την αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού με όμορφες εικόνες και ακούσματα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγνίου κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, τη δεύτερη Κυριακή του Μαίου, οργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα εορτασμού της μητέρας βάζοντας από έτος σε έτος και μια διαφορετική πινελιά.


Φέτος επέλεξε τα ποιήματα, τις λογοτεχνικές αναφορές ,τη μουσική και το τραγούδι να τα πλαισιώσει και με ένα διαδραστικό παιγνίδι με το κοινό, βασισμένο στα γράμματα της αλφαβήτου.

Όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πούν λέξεις βασισμένες στα 24 γράμματα οι οποίες περιγράφουν τη μάνα, τα συναισθήματα που γεννά η ύπαρξη της κι οτι άλλο μπορεί να σχετιστεί με τη μητρότητα.


Οι λέξεις αυτές γράφτηκαν πάνω σε ειδικό μουσαμά μεγάλου μεγέθους που θα μπεί σε τελάρο και θα κρατηθεί σε χώρο του Συλλόγου για να θυμίζει αυτή την όμορφη εκδήλωση 



Σελίδες