Εκδήλωση του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης για το Λογοτέχνη Γιατρό Περικλή Σφυρίδη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Εκδήλωση του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης για το Λογοτέχνη Γιατρό Περικλή Σφυρίδη




Εκδήλωση αφιερωμένη στο λογοτέχνη Περικλή Σφυρίδη πραγματοποιεί το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης  την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο Περικλής Σφυρίδης, από την Θεσσαλονίκη, γιατρός καρδιολόγος, με μια παρουσία στα ελληνικά γράμματα ήδη πάνω από σαράντα χρόνια, με διηγήματα αλλά και με δύο μυθιστορήματα, είναι ένας συγγραφέας που στηρίζεται στο βίωμα και αφηγείται καθημερινές ιστορίες με μαστορική τεχνική.

Για τον ιατρική κοινότητα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ιατρικά του διηγήματα όπου, μεταξύ άλλων, παρουσιάζεται η πολύπλευρη σχέση ασθενούς-γιατρού, τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, η δημόσια και νοσοκομειακή ιατρική, ο ιατρικός συνδικαλισμός. 

Την εκδήλωση θα προλογίσει από την μεριά της φιλολογικής κριτικής, η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικης Σωτηρία Σταυρακοπούλου, επιμελήτρια των εκδόσεων των διηγημάτων του Σφυρίδη. 

Ο συγγραφέας και γιατρός-χειρουργός του ΠαΓΝΗ Γεώργιος Σχορετσανίτης  θα αναφερθεί στο αφηγηματικό του έργο.

Ο ίδιος ο συγγραφέας θα μιλήσει και θα διαβάσει σελίδες από το ανέκδοτο μυθιστόρημά του "Καρκίνος", που αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι από την «Εστία». 

Η Ρένα Παπαδάκη, παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών, συντονίζει την εκδήλωση και την συζήτηση με το κοινό. 

Σελίδες