Ο αξιοζήλευτος μπαξές της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού στο Βώσακο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ο αξιοζήλευτος μπαξές της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού στο Βώσακο




Ο επισκέπτης της Μονής του Τιμίου Σταυρού στο Βώσακο δεν εντυπωσιάζεται μόνο από το φρουριακής μορφής κτίσμα της και την ιστορία του χώρου αλλά, ειδικά αυτή την εποχή, και από τα υπέροχα λουλούδια που υπάρχουν εντός και εκτός μοναστηριού.

Οι δύο μοναχοί της Μονής έχουν φτιάξει ένα υπέροχο κήπο με τριαντάφυλλα, κάθε είδους και χρώματος, στον περίβολο έξω από το μοναστήρι ενώ στο εσωτερικό του, σε μεγάλες δόξες, κακτοειδή και γεράνια τραβούν το βλέμμα.

Δεν ξέρω αν είναι η περιοχή, καθώς η Μονή Βωσάκου βρίσκεται σε ένα μικρό οροπέδιο ανάμεσα σε δύο κορυφές των Ταλαίων, που ενισχύει τόσο πολύ την ανάπτυξη των λουλουδιών ή αν γι αυτή την όμορφη εικόνα ευθύνονται οι δύο μοναχοί της, πάντως είναι αξιοθαύμαστη.

Οι κάκτοι στο σύνολο τους σε άνθιση ή στα πρόθυρα άνθισης, τα γεράνια γεμάτα χρώματα, τα τριαντάφυλλα σκέτη ζωγραφιά κι όλα αυτά ενταγμένα σ ένα πανέμορφο τοπίο και μια Μονή με ξεχωριστή ιστορία και μακραίωνο παρελθόν. 














Σελίδες