Η Ομάδας των Μυθοκρουσμένων θα καθαρίσει την Κυριακή αρχαίο μονοπάτι στον Πρινιά - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η Ομάδας των Μυθοκρουσμένων θα καθαρίσει την Κυριακή αρχαίο μονοπάτι στον Πρινιά




Η Περιβαλλοντική Ομάδα των ''Μυθο
κρουσμένων'', του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, πρωτοπόρα για άλλη μια φορά, συμμετέχει στη πανελλήνια ταυτόχρονη εθελοντική και περιβαλλοντική δράση, με τίτλο LET'S DO IT GREECE 2018. 

Οι μαθητές, οι καθηγητές και φίλοι της ομάδας, στο πλαίσιο της δράσης, θα καθαρίσουν την Κυριακή ένα αρχαίο μονοπάτι, περίπου 600 μέτρων, στην περιοχή του  Πρινιά.

Το μονοπάτι, που ενώνει τον κεντρικό δρόμο με συγκρότημα λαξευτών πατητηριών, έχει πλάτος περίπου 1 μέτρο και θα καθαριστεί από κλαδιά, πέτρες και σκουπίδια ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στα πατητήρια από τον εκπαιδευτικό, γεωλόγο και συγγραφέα Στέλιο Μανωλιούδη.

Η συνάντηση όσων θα συμμετάσχουν στη δράση έχει οριστεί για τις 10.30 το πρωί της Κυριακής 29 Απριλίου έξω από το  Καπετανάκειο ενώ όπως αναφέρει το μέλος της ομάδας και εκπαιδευτικός Μανόλης Αφραθιανάκης εργαλεία καθαρισμού, όπως τσάπες, τζουγκράνες, κλαδευτήρια κ.α. είναι ευπρόσδεκτα. Σακούλες και γάντια θα προμηθεύσει η ομάδα τα μέλη της.

Σελίδες