Αναβιώνει η ποδηλατάδα περασμένων δεκαετίων στους Αποστόλους Πεδιάδος και είναι δωρεάν - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Αναβιώνει η ποδηλατάδα περασμένων δεκαετίων στους Αποστόλους Πεδιάδος και είναι δωρεάν




Η ποδηλατάδα, που οι παλιότεροι γνώρισαν τις δεκαετίες του 1950 και 1960, αναβιώνει την Κυριακή 6 Μαΐου στους Αποστόλους Πεδιάδος στις 10.30 το πρωί.

Αντίκες αλλά και σύγχρονα ποδήλατα με τους αναβάτες τους μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν στην εκδήλωση που οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής (Αποστόλων, Βόνης, Θραψανού, Σαμπά, Ζωφόρων, Γαλατά) και ο τοπικός Δήμος Μινώα Πεδιάδος.

Ήδη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής και άνοιξε κατάλογος ενδιαφερομένων με πολίτες απ’ όλη την Κρήτη.

Αφετηρία της ποδηλατάδας, θα είναι η έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων, απ’ όπου θα ξεκινήσουν ποδηλάτες όλων των ηλικιών και θα ακολουθήσουν μια όμορφη διαδρομή 19 χιλιομέτρων, με στάση για ξεκούραση σε κάθε χωριό, καταλήγοντας στην περιοχή Λιβάδες Θραψανού, χώρος που προσφέρεται για αναψυχή. Στο σημείο του τερματισμού θα απονεμηθούν  αναμνηστικά διπλώματα και έπαινοι.

 
Ο 8ος ποδηλατικός γύρος Πεδιάδος, , όπως τονίζουν οι διοργανωτές, θα είναι μια γιορτή για το ποδήλατο, μια μοναδική εμπειρία με συμμετοχή μικρών και μεγάλων και με πολλούς επισκέπτες.

Η αναβίωση του ποδηλατικού δρόμου, αποτελεί μια δράση που έχει άμεση σχέση με την ιστορία και την παράδοση της ευρύτερης περιοχής, όπου τις δεκαετίες του ’50 και το ’60  το ποδήλατο είχε γνωρίσει μεγάλη άνθιση, μια και με αυτό κυκλοφορούσαν, στα πεδινά χωριά της, αγρότες, τεχνίτες μαθητές.

Παράλληλα, στέλνει ένα μήνυμα για τη σύγχρονη εποχή και το μέλλον, στην αναζήτηση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, την προστασία του περιβάλλοντος και την σωματική άσκηση. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν ενώ όσοι δεν έχουν ποδήλατο αλλά επιθυμούν να μετάσχουν στην ποδηλατάδα, θα μπορούν να ενοικιάσουν έναντι 10 ευρώ ποδήλατο από τους Πολιτιστικούς  Συλλόγους που στηρίζουν τη διοργάνωση. 

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ωστόσο πως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τις συμβουλές ασφαλείας που προβλέπουν την υποχρεωτική χρήση προστατευτικού κράνους, σωστή λειτουργία ποδηλάτου, υπεύθυνη δήλωση γονέων για τα ανήλικα παιδιά, κίνηση στα όρια της βόλτας χωρίς υπερβολική ταχύτητα – επικίνδυνους ελιγμούς κ.α.

Οργανωτική Επιτροπή – Δηλώσεις συμμετοχών:

Μαρία Δαμιανάκη            ΠΣ Αποστόλων     6976471830
Γιώργος Στειακάκης         ΠΣ Σαμπά             6946260472
Γιώργος Παπαδακάκης     ΠΣ Ζωφόρων        6976578622
Γρηγόρης Καλογερίδης    ΠΣ Βόνης              6973040672
Γιώργος Αδαμάκης           ΠΣ Γαλατά            6972551767
Νίκος Κελαράκης             ΠΣ Θραψανού       6979974609 .

Σελίδες