Επιτέλους η Κρήτη απέκτησε μηχάνημα ελαστογραφίας ήπατος-Σημαντικό για όσους αντιμετωπίζουν ασθένειες του ήπατος - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Επιτέλους η Κρήτη απέκτησε μηχάνημα ελαστογραφίας ήπατος-Σημαντικό για όσους αντιμετωπίζουν ασθένειες του ήπατος




Μετά από προσπάθειες 6 ετών κατέστη εφικτή στην Κρήτη η αγορά μηχανήματος ελαστογραφίας του ήπατος το οποίο θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις υπηρεσίες στον τομέα της ηπατολογίας για τους κατοίκους του νησιού. 

Το εν λόγω μηχάνημα θα συμβάλει στην υποκατάσταση της βιοψίας ήπατος στα 2/3 των περιπτώσεων, όπου απαιτείται η εκτίμηση - διάγνωση του βαθμού της ίνωσης ή της κίρρωσης ήπατος.

 Παράλληλα θα βοηθήσει στην πρόγνωση και  στον καθορισμό  θεραπευτικών επιλογών. Σε πρακτικό επίπεδο μέσω αυτού εξοικονομούνται ημέρες νοσηλείας, κόστος και δυνητικές επιπλοκές ενώ εφαρμόζεται σε ομάδες που δεν θα μπορούσαν οι γιατροί να πλησιάσουν διαφορετικά...

Τα Ηπατολογικά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, με το νέο μηχάνημα ελαστογραφίας  θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν όλες τις παραπομπές ασθενών από όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία και τους γιατρούς.Να σημειώσουμε πως το καινούργιο απόκτημα θα βρίσκεται σε χώρο στο υπόγειο του ΠΑΓΝΗ, δίπλα στο ενδοσκοπικό τμήμα.

Όπως αναφέρει ο Επιμελητής Α στην Γαστρεντερολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, Γαστρεντερολόγος και Ηπατολόγος, Δημήτρης Σαμωνάκης, η  απόκτηση του μηχανήματος δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη βοήθεια μερικών ευσυνείδητων ανθρώπων που τιμούν το χώρο. 

Ειδικότερα ευχαριστεί την κ Βιβή Γιανναδάκη, που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και σθεναρή συμπαράσταση της, το θέμα της προμήθειας του μηχανήματος θα βρισκόταν ακόμα στις αιτήσεις,τη νοσηλευτική υπηρεσία, μέλη της τεχνικής υπηρεσίας και των διοικητικών υπηρεσιών του ΠΑΓΝΗ, το διοικητή και υποδιοικητή του νοσοκομείου, και φυσικά τον προηγούμενο διευθυντή καθηγητή κ. Κουρούμαλη και τον νυν καθηγητή κ. Μουζά.



Σελίδες