Η ελληνική κρίση και το προσφυγικό έγιναν τουριστική ατραξιόν και μάλιστα ακριβοπληρωμένη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Η ελληνική κρίση και το προσφυγικό έγιναν τουριστική ατραξιόν και μάλιστα ακριβοπληρωμένη




Ακύρωσε, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το διαφημιζόμενο πακέτο της για την Ελλάδα της κρίσης.

Η ελληνική κρίση επιχειρήθηκε να γίνει τουριστική ατραξιόν και πάνω σε αυτήν να βασιστούν ταξίδια, τα οποία μάλιστα θα κόστιζαν ακριβά για εκείνον που θα τα επέλεγε.

Η βρετανική εφημερίδα προχωρώντας σε μια απίστευτη κίνηση οργάνωσε «θεματικό» ταξίδι για τους Βρετανούς, υποσχόμενη αξέχαστες διακοπές στην «Ελλάδα της κρίσης». 

 Στο πλαίσιο αυτού, οι συμμετέχοντες θα επισκέπτονταν τη Σάμο για να  δουν από κοντά τους πρόσφυγες, θα συμμετείχαν σε συζητήσεις και επαφές με πολιτικούς, διακεκριμένους αναλυτές και κατοίκους στην Αθήνα.

Αναλυτικότερα, η ταξιδιωτική πρόταση περιελάμβανε συζήτηση με δημοσιογράφους και έναν πρώην υπουργό, συζήτηση με πολίτες που απασχολούνται σε ΜΚΟ, επίσκεψη στην Πλατεία Συντάγματος, επίσκεψη στο Λιμάνι του Πειραιά που «φιλοξένησε» πρόσφυγες και συζήτηση με ελληνικές οικογένειες για το πώς βιώνουν την κρίση. 

Το επταήμερο ταξίδι κόστιζε 2.500 λίρες, δηλαδή περίπου 3.000 ευρώ, με τους Βρετανούς να διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι πόσο έχει πληγεί η Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης.

Στους τουρίστες δινόταν επίσης η δυνατότητα να μιλήσουν με την ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα για το πώς έχει επηρεαστεί η ζωή των Ελλήνων από την κρίση.

Μάλιστα η εφημερίδα ως δέλεαρ της πρόσκλησής της έλεγε πως η Ελλάδα έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτική στη λιτότητα, και προσκαλούσε τους Βρετανούς να «αξιοποιήσουν τα διδάγματα της ελληνικής κρίσης» ενώ χαρακτηρίζει το ταξίδι αυτό ως εκπαιδευτική και ενημερωτική περιοδεία.



(Πηγή: Thetoc

Σελίδες