Εκδήλωση παρουσίασης του μαθητικού προγράμματος του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση παρουσίασης του μαθητικού προγράμματος του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου




Το Μαθητικό Πρόγραμμα του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου παρουσιάζεται αύριο σε εκδήλωση με τίτλο "Διαδρομές στα Ελαιοκομικά Μνημεία της Κρήτης". Η παρουσίαση του θα γίνει στις  7.30 μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας με διοργανωτές τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου, το Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου.

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου ως γνωστόν πεζοπορεί στη Φύση, στην Ιστορία και τον Πολιτισμό.  Με αναφορά στη φιλοσοφία και την στοχοθεσία του λοιπόν υλοποιεί κάθε χρόνο έξι δωρεάν πεζοπορικές διαδρομές, για μαθητές και εκπαιδευτικούς και γονείς που τους συνοδεύουν. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία και σε οικογένειες και έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα βιωματικό μαθησιακό περιβάλλον  μέσα στο οποίο οι μαθητές θα  αγαπήσουν την Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου τους και θα γίνουν ενεργοί πολίτες για να προστατεύσουν  και να προβάλλουν το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική τους κληρονομιά, συντηρώντας ταυτόχρονα και την ιστορική μνήμη.

Το φετινό πρόγραμμα θα υλοποιήσει πεζοπορίες με αφετηρία ή τέλος σε μνημειακές ελιές και ιερά δένδρα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. 

Παράλληλα θα υλοποιηθούν επιμορφωτικά εργαστήρια  για εκπαιδευτικούς που θα ήθελαν να δουλέψουν αυτό το θέμα στις τάξεις τους με τους μαθητές. Επιπλέον, θα οργανωθούν εκδηλώσεις με θέματα όπως "η ελιά στην λογοτεχνία" "η ελιά στην λαογραφία" κ.α


Η τρεμιθιά του Αγίου Φανουρίου 
Το μαθητικό πρόγραμμα πεζοποριών που έχει ετοιμαστεί έχει ως εξής:

Σάββατο, 17 Μαρτίου

Μνημειακή Ελιά Γόρτυνας και Ιερός Πλάτανος

Σάββατο, 21 Απριλίου

Μνημειακή Ελιά Παλιάμας

Σάββατο, 19 Μαΐου

Μνημειακή Ελιά Πανασού

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου

Μνημειακή Ελιά Καμηλαρίου

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου

Ιερός Πλάτανος -Κεραμωτά

Τρεμιθιά Αγίου Φανουρίου -Αχλαδέ

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου

Μυρτιά – Μοναστήρι Παλιανής

Σελίδες