Τέσσερις έφηβες με μεγάλη καρδιά δώρισαν τα μαλλιά τους στο Σύλλογο "ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο" - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Τέσσερις έφηβες με μεγάλη καρδιά δώρισαν τα μαλλιά τους στο Σύλλογο "ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο"






Πόσα μπράβο άραγε μπορεί να πει κανείς στα τέσσερα κορίτσια από το Ηράκλειο, που αποφάσισαν να αποχωριστούν τα υπέροχα μακριά μαλλιά τους, κόβοντας και δωρίζοντας τα στο Σύλλογο Στήριξης Ασθενών που πάσχουν από Νεοπλασματική Νόσο «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο»;




Τα τρία, από τα τέσσερα κορίτσια, προχώρησαν στην κίνηση αυτή μετά από παρότρυνση της καθηγήτριας αγγλικών Μαρίας Μιχαλάκη, από το φροντιστήριο Diploma Schools of Foreign Languages όπου φοιτούν, η οποία, μαζί με τη συνάδελφο της Σοφία Πευκιανάκη, συζήτησαν με τις μαθήτριες την προοπτική να δωρίσουν τα μακριά μαλλιά τους σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.


 Τα κορίτσια ενθουσιάστηκαν με την ιδέα της προσφοράς κι όπως χαρακτηριστικά περιγράφει η Μαρία Θεοδωρίδου από το Σύλλογο «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο»: «Τα κορίτσια ήταν όμορφα και γίναν ακόμα πιο όμορφα με τα κοντά τους μαλλιά και την μεγάλη τους ψυχή»


Συνολικά δώρισαν τα μαλλιά τους τέσσερα κορίτσια, αφού στην πορεία, κι ενώ ήδη βρισκόταν στο κομμωτήριο της Γ. Πιλάτου, η οποία βοήθησε να κάνουν πράξη την επιθυμία τους, ήλθε κι έφερε την πλεξούδα του ένα ακόμα κορίτσι. 

Τα μαλλιά παραλήφθηκαν από την κ Θεοδωρίδου και το επίσης μέλος του Συλλόγου Καίτη Κουναλάκη, που ευχαρίστησαν θερμά για την προσφορά.


Η Μαρία, η Χριστίνα ,η Μαριλέτα και η Κατερίνα, για τις οποίες ο λόγος,  αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την κίνηση τους αυτή, το ίδιο και οι καθηγήτριες τους που τους έδωσαν την ιδέα και φυσικά οι οικογένειες τους, που μεγαλώνουν παιδιά με τόσο ισχυρό αίσθημα προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Στο κέντρο η Μαρία Μιχαλάκη ανάμεσα στα όμορφα κορίτσια με τη μεγάλη καρδιά. Αριστερά η Γωγώ Πιλάτου

Ο Αμερικανο-αρμένιος συγγραφέας William Saroyan είχε γράψει: « Ενώ προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τα πάντα γύρω από τη ζωή, τα παιδιά μας μαθαίνουν τι είναι η ζωή». 

Αυτό ακριβώς έκαναν και οι 4 έφηβες, μας έδωσαν ένα μάθημα ζωής, γιατί προφανώς εκείνες κατανοούν πολύ καλύτερα από πολλούς ενήλικες την ανάγκη που έχουν οι πάσχοντες από καρκίνο για στήριξη και αγάπη από όλους μας, γιατί αυτά τα δύο τους κάνουν δυνατούς και τους βγάζουν νικητές στις μεγάλες μάχες που δίνουν με την ασθένεια τους.



Σελίδες