Η ζωγράφος Νίκη Πυθαρούλη χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά γεμίζοντας με χρώμα και ζωή άχαρα ντουβάρια - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Η ζωγράφος Νίκη Πυθαρούλη χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά γεμίζοντας με χρώμα και ζωή άχαρα ντουβάρια

   


Λατρεύει τα χρώματα και τα παιδικά χαμόγελα. Η Νίκη  Πυθαρούλη ή αλλιώς Nikol Pytha, όπως είναι το  καλλιτεχνικό της όνομα, είναι η ζωγράφος που δίνει ζωή σε άχαρα ντουβάρια σε διάφορα σημεία της πόλης μας, σε μουντούς τοίχους σχολείων κι όπου αλλού χρειάζεται να περάσει το φως της τέχνης.

Είναι εκείνη που ζωγράφισε το τσιμεντένιο προστατευτικό, εκεί όπου ξεκινά ο παραλιακός δρόμος της Νέας Αλικαρνασσού, αλλά και τις αυλές πολλών σχολικών μονάδων, με μοναδικό ζητούμενο να δει χαρούμενα και χαμογελαστά τα προσωπάκια των μικρών μαθητών.
Ποζάροντας μπροστά στο έργο της στην παραλιακή της Αλικαρνασσού
Η Νίκη γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από την Τουρλωτή Σητείας και την Αγία Πελαγία Λιμνών. Είναι απόφοιτος Σχολής Ζωγραφικής και έμαθε πολλά από γνωστούς ζωγράφους, όπως ο Μπότης Θαλασσινός.

 Επίσης διδάχθηκε αγιογραφία και σήμερα διδάσκει εκείνη ζωγραφική , τα απογεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων και τις πρωινές ώρες σε ομάδες ενδιαφερομένων στο κατάστημα Decorelia. Παράλληλα αναλαμβάνει και διακοσμεί τους τοίχους παιδικών δωματίων, καταστημάτων και άλλων χώρων, όταν της ζητείται

Όπως μας λέει, από τότε που θυμάται παιδί, τον εαυτό της, κρατούσε ένα μολύβι και έκανε ζωγραφιές. Αναπόφευκτα λοιπόν όταν μεγάλωσε θέλησε αυτό να γίνει το επάγγελμα της.

Επειδή όμως αγαπά τόσο πολύ τη ζωγραφική και εκφράζεται μέσω αυτής, ενώ λατρεύει τα παιδιά, δεν είναι λίγες οι φορές που προσφέρει εθελοντικά τη δουλειά της έχοντας ως μόνο στόχο, όπως μας εξηγεί, το να τα βλέπει ευτυχισμένα . 

Οι τοίχοι του νηπιαγωγείου της Αλικαρνασσού αποκτούν χρώμα και ζωή 



Έτσι σήμερα ζωγραφίζει εθελοντικά τους τοίχους του 3ο/6ο νηπιαγωγείου της Νέας Αλικαρνασσού, όπου οι εκπαιδευτικοί ήθελαν πολύ να δώσουν χρώμα στους εξωτερικούς χώρους του και δεν πίστευαν στ' αυτιά τους όταν άκουσαν πως η Νίκη θα τους το προσφέρει εντελώς δωρεάν.

Με τον ίδιο τρόπο ζωγράφισε χώρους του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Αλικαρνασσού, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, της ίδιας περιοχής, ενώ στο νηπιαγωγείο στις Βασιλειές έφτιαξε μια πολύχρωμη ταμπέλα. 

Όταν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου της Αλικαρνασσού χρειάστηκαν εξάλλου χρήματα για την πολυήμερη εκδρομή τους εκείνη τους ετοίμασε ένα έργο, από την πώληση του οποίου κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα ικανοποιητικό ποσό 

Κρατώντας τον πίνακα που ζωγράφισε για τους μαθητές της Γ τάξης του 1ου Λυκείο Αλικαρνασσού
"Πήρα τόση αγάπη. Δεν είναι μόνο να βγάλεις χρήματα... Είναι να μπορείς να κάνεις τον άλλο ευτυχισμένο με τα χρώματα. Εγώ τους ταξιδεύω με τις πινελιές μου!!" ,μας λέει με ενθουσιασμό η Νίκη η οποία να σημειώσουμε έχει λάβει αρκετές φορές βραβεία για τη δουλειά της.

Ένα από τα έργα της μάλιστα κοσμεί και τις σελίδες  Βιβλίου της Αγγελικής Ραφτοπούλου.

Της Ελένης Βασιλάκη 

Έργο της στο βιβλίο της Α. Ραφτοπούλου

Σελίδες