Πριν χαράξει οι Ηρακλειώτες πήραν το λάστιχο και καθαρίζουν τη σκόνη με το λιγοστό νερό που μας απέμεινε - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Πριν χαράξει οι Ηρακλειώτες πήραν το λάστιχο και καθαρίζουν τη σκόνη με το λιγοστό νερό που μας απέμεινε


Με το που χάραξε ο Θεός τη μέρα του πήραν οι Ηρακλειώτες τα λάστιχα κι άρχισαν να καθαρίζουν, ρίχνοντας άφθονο νερό σε αυτοκίνητα και αυλές.

Η ποσότητα σκόνης, χωρίς καν να προηγηθεί λασποβροχή, που έχει κατακαθίσει παντού είναι τεράστια, και φυσικά πρόκειται για μη αθώα σκόνη.

Το μεγάλο ζήτημα βέβαια που ανακύπτει είναι πως, υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί κανείς αφενός να κάνει οικονομία στο λιγοστό νερό κι αφετέρου να καθαρίσει από αυτή την επικίνδυνη αφρικανική σκόνη τους χώρους και πράγματα που χρησιμοποιεί;

Εδώ η απάντηση είναι δύσκολη, σίγουρα όμως υπάρχουν τρόποι για να σπαταλήσουμε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα νερού.

Το λάστιχο με το οποίο σκορπάμε για ώρα ανεξέλεγκτα νερό, σίγουρα είναι η τελευταία μας λύση, αν θέλουμε το καλοκαίρι να έχουμε νερό. 

Επειδή η ποσότητα σκόνης είναι μεγάλη ίσως λίγο νερό με λάστιχο και μετά κουβάς να είναι μια λύση κι όχι μόνο η ρίψη νερού με λάστιχο και μάλιστα για ώρα, χωρίς να κλείνουμε τη βρύση, όπως συνήθως κάνουμε.

Ο καθένας απο εμάς γνωρίζει πως να κάνει σωστή διαχείριση του νερού του για να μην διψάσουμε όλοι το διάστημα που ακολουθεί και που προδιαγράφεται εφιαλτικό, από πολλές απόψεις. 


Σελίδες