Πολύχρωμη σαλάτα με φακές που θα τη λατρέψετε - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Πολύχρωμη σαλάτα με φακές που θα τη λατρέψετε




Ημέρες νηστείας και μια, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, και κυρίως εύκολη, συνταγή σίγουρα μας λύνει τα χέρια. Βάση της οι φακές που είναι γεμάτες Σίδηρο, Φυλλικό οξύ, Φυτικές ίνες, Χαλκό, Φώσφορο,Μαγνήσιο,Βιταμίνη Β1 ,Ψευδάργυρο, Κάλιο     και Βιταμίνη Β6.

Παρότι οι επιλογές για να τις μαγειρέψουμε είναι πολλές η απλούστερη όλων είναι ίσως το να τις βράσουμε απλά, και να τις κάνουμε σαλάτα, με ωμό ελαιόλαδο και λεμόνι.

Εκείνο που ενισχύει τη γεύση τους, σε αυτή την περίπτωση, είναι τα πράγματα με τα οποία θα συνοδεύσουμε τη σαλάτα μας, μετατρέποντας τις φακές από ταπεινό φαγητό σε πλήρες γεύμα, που και θα μας χορτάσει και θα μας δώσει όλα τα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να στηριχθεί σε περίοδο νηστείας.


Δεν έχουμε λοιπόν παρά να βράσουμε τις φακές σε νερό με 1-2 φύλλα δάφνης, για να πάρουν το άρωμα τους και μετά να τις σουρώσουμε.

Ακολούθως μπορούμε να προσθέσουμε: ψιλοκομμένα κομμάτια ντομάτας, κρεμμυδάκι φρέσκο ή ξερό, επίσης ψιλοκομμένο. Κομμάτια σέλερι που τους δίνουν  πολύ δροσιά, το ίδιο και τα ραπανάκια με το μαϊντανό. Μπορείτε να βάλετε ακόμα κομματάκια από αγγουράκι τουρσί, στη συγκεκριμένη συνταγή έχει προστεθεί τουρσί από κρίταμο, που εξισορροπεί με την οξύτητα του τη γλύκα από τη ντομάτα και τα άλλα υλικά.

 Εννοείται πως οι επιλογές για προσθήκη υλικών σε αυτή τη σαλάτα δεν περιορίζονται στα παραπάνω αλλά είναι αμέτρητες, ανάλογα με τα γούστα του καθένα από εμάς.

Ολοκληρώνοντας προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι και μισή κούπα λεμόνι κι έχετε ένα πιάτο που θα ζήλευε ακόμα και βασιλιάς...

Σελίδες