Τι ακούνε κι αυτοί οι ξεναγοί από τους τουρίστες:"Ο Σωκράτης έπαιζε και στο ελληνικό πρωτάθλημα;" - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Τι ακούνε κι αυτοί οι ξεναγοί από τους τουρίστες:"Ο Σωκράτης έπαιζε και στο ελληνικό πρωτάθλημα;"


Κι όμως, ακόμα και ο ξεναγός μπορεί να μείνει... άφωνος με αυτά που ακούει από μερίδα τουριστών, τους οποίους ξεναγεί.

 Παρόλο που απαιτείται να είναι ετοιμόλογοι, να έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, να είναι εξοικειωμένοι με πολλές διαφορετικές κουλτούρες, υπάρχουν και περιστατικά που έχουν κάνει ακόμα και τους πιο έμπειρους ξεναγούς να μην ξέρουν πως να απαντήσουν. 

Το Tornos News μίλησε με μερικούς από τους πιο πεπειραμένους ξεναγούς και κατέγραψε αστεία περιστατικά που τους έχουν συμβεί: 

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για κάποιους τουρίστες ακόμα και μετά από μια ώρα ξενάγησης... με κάποιον εξ αυτών να ρωτά δείχνοντας τις κολώνες "What is that thing with those things;" 

Κάποιος άλλος αναρωτήθηκε αν «Αυτό είναι το σπίτι που κατεδάφισε εκείνος ο άντρας όταν ξαναμεγάλωσαν τα μαλλιά που του έκοψε εκείνη η γυναίκα;». Έχοντας προφανώς μπερδέψει το Σαμψών και τη Δαλιδά της Παλαιάς Διαθήκης με την Αρχαία Αθήνα.

«Αυτές οι κολώνες είναι από μαρέγκα;» ρώτησε, πάλι για την Ακρόπολη, τουρίστας.  

Φθάνοντας στο Πειραιά στο πλαίσιο κρουαζιέρας τουρίστας σχολίασε «Το πρόγραμμα της κρουαζιέρας λέει ότι σήμερα είμαστε στην Τουρκία, δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εδώ είναι Τουρκία, πάει και τελείωσε». 

«Εσείς εδώ στην Ελλάδα δεν ντύνεστε σαν τις Καρυάτιδες;». Προφανώς ο τουρίστας που το ρώτησε έχει μείνει μερικούς αιώνες πίσω. 

«Γιατί στην αρχαία Ολυμπία τρέχανε σε ευθεία και όχι γύρω-γύρω όπως κάνουμε τώρα; Μήπως επειδή έτρεχαν γυμνοί, τους βόλευε καλύτερα στα... γεννητικά τους όργανα να τρέχουν σε ευθεία;». 

«Τα αγάλματα φορούσαν βρακί;» ρώτησε ένας  Ινδονήσιος αφού η ξεναγός στο Μουσείο της Ακρόπολης ενημέρωσε το γκρουπ ότι τα αγάλματα ήταν χρωματισμένα, καθώς στη χώρα του η λέξη color (χρώμα) σημαίνει βρακί... 

Υπάρχουν και οι τουρίστες ποδοσφαιρόφιλοι που μπερδεύουν τον Σωκράτη της Αρχαιότητας με το Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Socrates  «Ο Σωκράτης έπαιξε και στο ελληνικό πρωτάθλημα;»

Στη Μύκονο ένας Αυστραλός τουρίστας  σχολίασε τα αναποδογυρισμένα άδεια πιάτα, για να μην πιάνουν σκόνη, πάνω στο τραπέζι εστιατορίου  «Α, εδώ οι ντόπιοι τρώνε το φαγητό τους σερβιρισμένο στην ανάποδη πλευρά του πιάτου».

Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι άλλο ένα γκρουπ Αυστραλών, στο ίδιο ακριβώς εστιατόριο, με διαφορά λίγων ημερών, επίσης αποφάσισε να φάει το φαγητό του στην πίσω πλευρά του πιάτου. 

Πηγή: Tornosnews

Σελίδες