Αποκριάτικο ξεφάντωμα στη Σητεία,εκεί που πρωταγωνιστούν το χιούμορ, το ταλέντο και η φαντασία - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στη Σητεία,εκεί που πρωταγωνιστούν το χιούμορ, το ταλέντο και η φαντασία




Όσοι μέχρι σήμερα δεν έχετε ξεφαντώσει στις Απόκριες με τις εκδηλώσεις που οργανώνουν οι Σητειακοί δεν ξέρετε τι χάνετε.

Άνθρωποι που έχουν στο αίμα τους τη διασκέδαση, με φαντασία και δημιουργικότητα, ξεχωρίζουν κάθε χρόνο για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους.

Από 3 μέχρι και 19 Φεβρουαρίου, μικροί και μεγάλοι γίνονται μια παρέα και διασκεδάζουν, μέχρι τελικής πτώσεως, βάζοντας πάντα τη δική τους μοναδική πινελιά στην όλη αποκριάτικη διοργάνωση.

Κι αν δεν έχετε πεισθεί ακόμα δείτε δύο από τα βίντεο που είχαν ετοιμάσει οι ομάδες που συμμετείχαν, παλαιότερα,  στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και κρίνετε.

Γιατί στη Σητεία το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού ξετυλίγει και το ταλέντο των Σητειακών στην ηθοποιία.

Κάθε μια από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Κινήγι ετοιμάζει από ένα ένα μικρό βίντεο και στο μεγάλο πάρτυ που στήνεται στην πόλη το παρουσιάζουν. Με πολύ χιούμορ, αληθινό ταλέντο και φαντασία αυτά τα βίντεο είναι πραγματικά, αυτό που λέμε, όλα τα λεφτά. 

Τα  σενάρια τους διακρίνονται για το χιούμορ τους και οι  πρωταγωνιστές τους για το ταλέντο τους, ένα ταλέντο που στ αλήθεια θα ζήλευαν επαγγελματίες ηθοποιοί. Κυρίως όμως αυτό που βλέπουμε είναι η αγάπη γι αυτό που κάνουν και η ανάγκη να διασκεδάσουν πραγματικά μετατρέποντας το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού σε ένα απίστευτο Show.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αποκριάς στη Σητεία ξεκινούν το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, το πρωί στο Δημοτικό Κήπο. Οι «Ελαιεινοί» διοργανώνουν εκείνη την ημέρα το 12ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού για παιδιά με τίτλο «Η όμορφη Ελαίνια και η κρυφή της έγνοια».

Το ίδιο βράδυ, στις 9,  πραγματοποιείται στο κέντρο ''Κάλλιστον'' το  πάρτι των ομάδων του κρυμμένου θησαυρού των μεγάλων. Οι Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι καλούν τις ομάδες να παρουσιάσουν τα βίντεο τους, στο διαγωνισμό της βραδιάς, να παίξουν παιγνίδια, και φυσικά να χορέψουν.

Την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Κήπο στις 7 το απόγευμα, όλοι μασκαρεύονται τσικνίζουν και χορεύουν ενώ οργανώνουν τις ομάδες τους και ετοιμάζονται για τη μεγάλη έκπληξη των φετινών διοργανωτών του κυνηγιού του κρυμμένου θησαυρού.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το 10ο Επετειακό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Σητείας. Οι Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι  προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει σε μια μέρα γεμάτη χαρά, διασκέδαση, γρίφους, δραστηριότητες, ψάξιμο στα σοκάκια της πόλης...και όχι μόνο.

Οι εκδηλώσεις δεν τελειώνουν όμως εδώ. Τα καλύτερα έρχονται ...

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου οργανώνεται λευκή αποκριάτικη νύχτα για 5η συνεχόμενη χρονιά από τον εμπορικό σύλλογο της πόλης . Θα στηθούν, στη διάρκεια της, ψησταριές παντού,ενώ θα υπάρχουν κεράσματα, τρελές εκπτώσεις, χορός, γλέντι, φιγούρες από κόσμους μαγικούς, ανιματέρ, μασκαράδες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.


Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου πρωταγωνιστές θα είναι τα τύμπανα, τα  χάλκινα, και οι πυρσοί. Οι Σητειακοί καλούνται να πάρουν τον πυρσό τους και να γυρίσουν τα στενά της πόλης. Η βραδιά θα έχει επίσης πυροτεχνήματα,φλεγόμενες γαλέρες, επικές μάχες και ναυμαχίες, πολλές πολλές εκπλήξεις και κεράσματα κατά τη διάρκεια της επιδρομής. Μαζί τους  ο DJ Arakliotis κι αμέσως μετά μεγάλη συναυλία με τους Bouncing Betiies.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση η οποία θα ανοίξει με τη ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ της Σχολής Χορού "BAILA" συνοδεύοντας τον ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ. Μαζί τους και σε πλήρη σύγχυση η μασκότ των φετινών αποκριών ο ΧΤΑΠΟΔΗΣ ο ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ. Την παρέλαση θα παρουσιάσει ο  DJ MAC GRECOR. Θα ακολουθήσει After Parade Party.

Και τέλος την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, η μεγάλη γιορτή κλείνει με τα  Κούλουμα, σε ένα από τα 10άδες γραφικά  χωριά της Σητείας






Σελίδες