Σοκαλατόπιτα "κόλαση" με απλά υλικά και παρασκευή στην κατσαρόλα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Σοκαλατόπιτα "κόλαση" με απλά υλικά και παρασκευή στην κατσαρόλα



Σε όσους αρέσουν οι σοκολατόπιτες και θέλουν να δοκιμάσουν ένα γλυκό που θα τους μείνει αξέχαστο, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν να φτιάξουν την παρακάτω συνταγή της Εβίτας.

Χωρίς υπερβολή πρόκειται για μια σοκολατόπιτα που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως. Αυτό βέβαια είναι κακό αν πρέπει να κρατήσεις μακριά σου τις θερμίδες αλλά καλό όταν  έχεις παρέα και θέλεις να της προσφέρεις ένα γλυκό που θα ανεβάσει το ζαχαροπλαστικό σου επίπεδο στα ύψη και θα αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια.


Το γλυκό αυτό τρώγεται ιδανικά ζεστό, όμως και κρύο δεν είναι κακό ενώ η παρασκευή του δεν είναι δύσκολη. Απλά χρειάζεται λίγο παραπάνω προσπάθεια στο χτύπημα του μίγματος με σύρμα ώστε να μην κρατήσει σβώλους και να ενσωματωθούν, χωρίς να καούν, τα αυγά.

Υλικά

150 ml νερό

250 γραμμάρια βούτυρο (βιτάμ, ή άλλο αυτής της κατηγορίας)

450 γραμμάρια ζάχαρη

2-3 κουταλιές κονιάκ

2 βανίλιες

6 κουταλιές σούπας κακάο

4 αυγά

300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder


Παρασκευή

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τις βανίλιες και το κακάο, το οποίο προηγουμένως έχουμε κοσκινίσει για να μη σβολιάσει. 

Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση ενώ τα ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει το μίγμα να εμφανίζει φουσκάλες στην επιφάνεια του το κατεβάζουμε από την κουζίνα και κρατάμε στην άκρη μια κούπα του, περίπου 300 ml.

Προηγουμένως έχουμε χωρίσει τα αυγά , χτυπώντας τους κρόκους χωριστά και τα ασπράδια επίσης ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Σταδιακά προσθέτουμε στο μίγμα που έχουμε κατεβάσει από το μάτι της κουζίνας το αλεύρι με το μπέικιν, ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, για να μην έχει σβώλους. Ακολούθως ρίχνουμε μέσα και τους χτυπημένους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να γίνει ενιαίο και λείο το μίγμα μας. 

Μετά το βάζουμε ξανά για λίγο (3-4 λεπτά) στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε. 

Κατεβάζουμε στη συνέχεια την κατσαρόλα μας και, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε μέσα και τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μίγμα.

Βάζουμε σε ένα μέτριου μεγέθους ταψί, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει για να μην κολλήσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθούς, στις αντιστάσεις, για περίπου μία ώρα.


Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο προσθέτουμε, όπως είναι ζεστό, το μίγμα του υλικού με το κακάο που έχουμε κρατήσει στην άκρη και πλέον μπορούμε να απολαύσουμε το σοκολατένιο κολασμένο δημιούργημα μας. 

Σελίδες