Ο Χορός των Θεοτήτων: Ένα απολαυστικό βίντεο με Κρητικές πινελιές που δε χορταίνεις να το βλέπεις - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ο Χορός των Θεοτήτων: Ένα απολαυστικό βίντεο με Κρητικές πινελιές που δε χορταίνεις να το βλέπεις



Αν νομίζετε πως τα αρχαία ειδώλια θεοτήτων δεν έχουν ζωή είστε γελασμένοι.

 Η Αμερικανίδα Nina Paley, η οποία ασχολείται με τη δημιουργία cartoons, κι έχει βραβευτεί πολλές φορές για τη δουλειά της,πήρε αντιπροσωπευτικά δείγματα αρχαίων ειδωλίων θεοτήτων και τους έδωσε κίνηση.

 Ανάμεσα στις μορφές που ξεχωρίζουν η δική μας Θεά των Όφεων, η Θεότητα με τα υψωμένα χέρια, κυκλαδικά ειδώλια και πολλά άλλα που αποτελούν σήμα κατατεθέν του αρχαίου μινωικού και ευρύτερα ελληνικού πολιτισμού, και όχι μόνον.

 Από εκεί και πέρα ο Pascal Blanchard έβαλε τη δική του έμπνευση κι αυτές τις κινούμενες φιγούρες τις έκανε ένα χαριτωμένο  βίντεο όπου οι θεότητες μοιάζουν να χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής.

Ο Pascal Blanchard είναι visual artist ,πτυχιούχος Καλών Τεχνών και Βιολογίας. Δούλεψε για χρόνια σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία και έτσι πέρα από την τέχνη απέκτησε ενδιαφέροντα και γύρω από την επιστήμη. Τώρα είναι ελεύθερος επαγγελματίας που συνεχίζει όμως να ζωγραφίζει και να χρησιμοποιεί δημιουργικά τα σύγχρονα media. Το ταλέντο του επεκτείνεται στη συγγραφή ποιημάτων και άρθρων ενώ μοιράζεται στο Facebook  και το  Instagram τα αποτελέσματα των αναζητήσεων του.
    
Από δω και πέρα τα λόγια περιττεύουν απολαύστε το βιντεάκι αλλά και την κινούμενη εικόνα της Θεάς των Όφεων.

  
  Η Θεά των όφεων εν κινήσει, δια χειρός Nina Paley. Ένα έξοχο δείγμα της μινωικής μικροπλαστικής που  απεικονίζει τη χθόνια μινωική θεά των όφεων, η οποία φυσικά δεν χόρευε, πριν την αγγίξουν τα μαγικά χέρια της Paley.


Η θεά όρθια, με ανασηκωμένα χέρια,  κρατάει από ένα φίδι στο καθένα. Φορεί το περίτεχνο μινωικό ένδυμα, το στενό περικόρμιο με μανίκια που αφήνει ακάλυπτο το πλούσιο στήθος, και το μακρύ φόρεμα που διαχωρίζεται σε επτά επάλληλα οριζόντια επίπεδα και καλύπτεται με κοντή ποδιά, ενώ στο κεφάλι φέρει χαμηλό περίτεχνο κάλυμμα, πάνω στο οποίο κάθεται ένας πάνθηρας.



Σελίδες