"Κρητική διατροφή του χθες, του σήμερα και του αύριο".Εκδήλωση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

"Κρητική διατροφή του χθες, του σήμερα και του αύριο".Εκδήλωση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης


Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα "Κρητική Διατροφή του χθες, του σήμερα και του αύριο" οργανώνει το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης την ερχόμενη Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. 

Ως γνωστόν η Κρητική διατροφή τυγχάνει διεθνούς επιστημονικής αναγνώρισης ως μια ποιοτική και υγιεινή διατροφή, που βασίζεται στα όσπρια, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά και φυσικά στο ελαιόλαδο.

Κατά το παρελθόν η πιστή τήρηση της είχε ως αποτέλεσμα οι Κρητικοί να ζουν περισσότερα χρόνια και να αποφεύγουν σοβαρές και απειλητικές ασθένειες. Στην πορεία ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν και ενσωματώθηκαν σε αυτήν προϊόντα επεξεργασμένα και εξευρωπαϊσμένα, αλλοιώνοντας την. Σήμερα, ευτυχώς υπάρχει η τάση όλα αυτά, τα ξένα προς την Κρήτη τρόφιμα, να παραγκωνίζονται από μερίδα ανθρώπων προς χάρην της υγείας και ποιότητας ζωής που τους προσφέρει το γνήσιο κρητικό διατροφικό πρότυπο. 


Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της Τετάρτης θα είναι η διδάκτωρ διατροφικής αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης Κατερίνα Σαρρή.

Θα ακολουθήσει βράβευση δύο σημαντικών γυναικών: της Δρ Μαρίας Χναράκη, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Drexel στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και εντεταλμένης αντιπροσώπου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, και της γνωστής επιχειρηματία Χριστίνας Χαλκιαδάκη.

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς έχει ο Γιάννης Κασσωτάκης  

Σελίδες