Η Ουκρανή "φιλοξενούμενη" έφερε διαζύγιο στο ζεύγος Ηρακλειωτών που έκανε αίτηση κοινωνικού μερίσματος - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Η Ουκρανή "φιλοξενούμενη" έφερε διαζύγιο στο ζεύγος Ηρακλειωτών που έκανε αίτηση κοινωνικού μερίσματος




Το συμβάν έγινε θέμα συζήτησης σε όλη την Ελλάδα κι αν δεν κατέληγε στη διάλυση μιας οικογένειας θα μπορούσε κανείς να το διηγείται ως ανέκδοτο.

Της Ελένης Βασιλάκη

Ωστόσο η απώλεια του κοινωνικού μερίσματος από Ηρακλειώτη, που εμφάνισε ως φιλοξενούμενη στο σπίτι του την Ουκρανή ερωμένη του, εν αγνοία φυσικά της συζύγου του, και οι ευθύνες που στη συνέχεια και οι δύο επέρριψαν στον λογιστή που είχε κάνει τη φορολογική τους δήλωση, μόνο γέλιο δεν μπορεί να προκαλέσει.

Το e-storieskritis.gr επικοινώνησε με το λογιστή, που έκανε γνωστό το περιστατικό αγανακτισμένος για τις ευθύνες που επωμίσθηκε απλά και μόνο επειδή έκανε τη δουλειά του και ακολούθησε τις εντολές του πελάτη του, και δυστυχώς όπως μας πληροφόρησε το ζευγάρι χώρισε μετά τις αποκαλύψεις για την Ουκρανή ερωμένη.

Πως έχει όμως η ιστορία: Τον περασμένο  Ιούνιο τον πήρε τηλέφωνο ο άτακτος σύζυγος, ηλικίας περίπου 60 ετών, για να του κάνει τη  φορολογική δήλωση.  Έκλεισαν το ραντεβού και πριν συναντηθούν ο πελάτης τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως θα φέρει και μια κοπέλα μαζί του, για να της κάνει κι εκείνης τη δήλωση, ζητώντας του όμως να μην ρωτήσει πολλά πολλά γιατί η νεαρά αλλοδαπή δε γνώριζε πως ήταν παντρεμένος.

Όταν το παράνομο ζευγάρι έφτασε στο γραφείο του λογιστή εκείνος έκανε αίτηση, όπως προβλέπεται, για να πάρει η 28χρονη Ουκρανή κλειδάριθμο από την Εφορία και στη συνέχεια το ζευγάρι έφυγε για να πάει να πάρει τον αριθμό. Όταν επέστρεψε ξανά για να προχωρήσει τη δήλωση της Ουκρανής ο λογιστής τη ρώτησε τι διεύθυνση κατοικίας να δηλώσουν κι εκείνη του απάντησε  πως δεν μπορεί να δηλώσει του σπιτιού, όπου μένει, γιατί πληρώνει με «μαύρα» το ενοίκιο και τα χρήματα αυτά δεν τα εμφανίζει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας της.

Όπως ήταν φυσικό ο λογιστής εξήγησε και στους δύο πως φορολογική δήλωση χωρίς διεύθυνση κατοικίας δε γίνεται και τότε για να αποφευχθεί το αδιέξοδο ο 60χρονος είπε επί λέξει το εξής στο λογιστή: «Βάλε τη σε μένα φιλοξενούμενη». Έτσι κι έγινε, μπήκε λοιπόν το ΑΦΜ του στη δική της δήλωση και ολοκληρώθηκε κανονικά η διαδικασία.

Προ ημερών λοιπόν, που ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, τον πήρε ξανά τηλέφωνο ο 60χρονος για να του κάνει την αίτηση, ο λογιστής όμως ήταν πολύ πιεσμένος, λόγω φόρτου εργασίας (τέλειωνε ο μήνας), και του είπε να αφήσουν την αίτηση για την 1η Δεκεμβρίου. Ο 60χρονος όμως δεν ήθελε να περιμένει τόσο  και ζήτησε τους κωδικούς του taxisnet ώστε να τους δώσει στην 25χρονη κόρη του να του κάνει αυτή την αίτηση.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, χωρίς να προηγηθεί κάποιο τηλεφώνημα ή άλλου είδους επικοινωνία, σκάει μύτη στο γραφείο του λογιστή  ο 60χρονος με την 52χρονη σύζυγο του, με την τελευταία να είναι στην κυριολεξία εκτός εαυτού. 

Με το που μπαίνουν μέσα η 52χρονη λέει στο λογιστή: « Τις δικιές σου τις βρωμιές δεν θα τις φορτώνεις στον άντρα μου». Εμβρόντητος αυτός προσπαθούσε να καταλάβει σε τι βρωμιές αναφέρεται και πως μπορεί να τις έχει φορτώσει στον σύζυγο της.

 Η γυναίκα συνέχισε να τον στολίζει με διάφορους χαρακτηρισμούς και ο άντρας της λίγο πιο πίσω, παρακολουθούσε το σκηνικό χωρίς να αντιδρά. Όταν η ψυχραιμία του λογιστή με αυτά που άκουσε εξαντλήθηκε έδιωξε κακήν κακώς το ζευγάρι από το γραφείο του και αγανακτισμένος όπως ήταν έκανε την επίμαχη ανάρτηση στο Facebook που έκανε το γύρω της Ελλάδας και σχολιάστηκε ως ένα από τα ευτράπελα των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα.


Όταν πλέον το θέμα έγινε αντικείμενο συζήτησης παντού, τότε ο 60χρονος έκανε τον κόπο και πήρε τηλέφωνο το λογιστή να του ζητήσει συγνώμη που του φόρτωσε μια ευθύνη που δεν του αναλογούσε. Εκείνος του εξήγησε πως έπρεπε να τον είχε ενημερώσει νωρίτερα ώστε να αποφευχθεί όλο αυτό το σκηνικό, που έφερε σε δύσκολη θέση και τις δύο πλευρές.

 Εντέλει η απατημένη σύζυγος αποφάσισε να χωρίσει τον άντρα της και το κερασάκι στην τούρτα ήταν πως πήρε κι εκείνη ξανά το λογιστή τηλέφωνο να του πει πως θα έπρεπε να ντρέπεται που κάλυπτε τον άντρα της και την Ουκρανή φιλενάδα του.


Φανταστείτε δηλαδή να είχε πράγματι καλύψει ο λογιστής το παράνομο ζευγάρι τι θα γινόταν; Τώρα μη ρωτήσετε αν χώρισε τον 60χρονο και η 28χρονη Ουκρανή, σε αυτό απάντηση δεν έχουμε να σας δώσουμε. 

Εκείνο που με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε είναι πως, όπως λέει και η γνωστή ελληνική παροιμία «Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους @@@@@»  ή με άλλα λόγια όποιος δεν μπορεί να αποφεύγει τους σκοπέλους δεν πρέπει να ξανοίγεται  στη θάλασσα και να απομακρύνεται πολύ από την ακτή γιατί θα χτυπήσει πάνω στα βράχια και θα βουλιάξει το πλεούμενο.

Σελίδες