Συνταγή για πεντανόστιμες μπάρες με ταχίνι, βρώμη, μέλι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Συνταγή για πεντανόστιμες μπάρες με ταχίνι, βρώμη, μέλι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα





Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτές τις μπάρες δημητριακών δεν ξέρετε τι πάει να πει νοστιμιά και ενέργεια.

Βασικά υλικά τους το ταχίνι, η βρώμη, το μέλι και όποιος ξηρός καρπός και αποξηραμένο φρούτο επιλέξετε.

Η βασική συνταγή είναι η παρακάτω, ωστόσο μπορείτε να μειώσετε τις ποσότητες του μελιού και γενικότερα να παίξετε με όλα τα υλικά αρκεί να σας βγει ένα μίγμα που να μην είναι ρευστό ώστε να μπορεί να κοπεί.

Υλικά:

450 γραμμάρια ταχίνι σοκολάτα

50-100 γραμμάρια μέλι

200 γραμμάρια βρώμη

80 γραμμάρια cranberries ή σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, ανανάς, κ.α) σε μικρά κομμάτια

100 γραμμάρια ξηρούς καρπούς της επιλογής σας, (είναι νοστιμότερες με καρύδια χοντροκομμένα στο χέρι)

2-3 κουταλιές σούπας σουσάμι

Οδηγίες      

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη βρώμη, τα αποξηραμένα φρούτα ή τις σταφίδες, το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ταχίνι. Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι ώστε να γίνει πιο ρευστό και το ανακατεύουμε με το ταχίνι. Προσθέτουμε σε αυτό τη βρώμη με τα δημητριακά και τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν καλά.


Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα πάνω σε λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε ένα τα ταψάκι ώστε να στρώσουμε το μίγμα και να απλωθεί έτσι που το πάχος του να είναι παντού το ίδιο (περίπου 2-3 εκατοστά είναι καλά). Ακολούθως τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Κόβουμε σε μερίδες και έτοιμη μια λιχουδιά άνευ προηγουμένου.


Σελίδες