Ψηφίστε για να στείλουμε την Ελένη Μανδηλά στο Βόρειο Πόλο κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο της - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ψηφίστε για να στείλουμε την Ελένη Μανδηλά στο Βόρειο Πόλο κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο της






Όνειρο ζωής για την 35χρονη Ελένη Μανδηλά να διασχίσει ένα μεγάλο τμήμα του Βόρειου Πόλου πραγματοποιώντας ένα ταξίδι απαιτητικό αλλά και ανεπανάληπτο, στο οποίο θα είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα συμμετάσχει, εφόσον βέβαια επιλεγεί με τη δική μας ψήφο.




Η Ελένη κατάγεται από την όμορφη Αλεξανδρούπολη, είναι φαρμακοποιός και ζεί στις Βρυξέλλες. Για να κάνει το όνειρο της πράξη συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό, στο Fjällräven Polar, που μπορεί με τη δική μας διαδικτυακή ψήφο να τη στείλει σε αυτό το μαγικό ταξίδι των 300 χιλιομέτρων στον άγριο αρκτικό κύκλο.

Ο σχεδιασμός του ταξιδιού είναι να διασχίσουν 300 χιλιόμετρα , όσοι τελικά επιλεγούν μέσω του διαγωνισμού, μέσα σε έξι ημέρες, με 200 καλά εκπαιδευμένα σκυλιά, σε έλκυθρα, συνοδεία ανθρώπων που γνωρίζουν αυτό τον τόπο.




Η 35χρονη, παρότι γυναίκα, διαθέτει όχι μόνο το σθένος αλλά και τις αντοχές για να καταφέρει να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι καθώς είναι δρομέας και ασχολείται πολύ με την ορειβασία, τις πεζοπορίες και το σκί.

Το ότι θα διανυκτερεύουν τα βράδια σε σκηνές, σε θερμοκρασίες -20 και -30 βαθμών Κελσίου, δεν την τρομάζει.Το πιο σημαντικό, μας εξηγεί, είναι οι άνθρωποι που θα συναντήσει σε αυτό το ταξίδι και το ότι θα δει από κοντά και θα ζήσει τη μοναδική ομορφιά της Αρκτικής σε μια δοκιμασία που απαιτεί αντοχή και πειθαρχία.




"Πιστεύω πως αυτή η εμπειρία θα με αλλάξει ως άνθρωπο" μας λέει και εξηγεί πως το ταξίδι αυτό είναι μια πρόκληση και δοκιμή των αντοχών της με στόχο να πάει ένα βήμα πιο μπροστά και να ξεπεράσει κάθε φόβο της. Θυμάται, όταν πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε το τρέξιμο και δεν μπορούσε να καλύψει πάνω από 500 μέτρα χωρίς να λαχανιάσει και τώρα είναι σε θέση να καλύψει μεγάλες αποστάσεις, και ονειρεύεται πως η εμπειρία της διαμονής στην αρκτική και η διάσχιση 300 χιλιομέτρων, στο αφιλόξενο περιβάλλον της, θα την ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο, ψυχικά και σωματικά, αλλάζοντας τον τρόπο που ζει και σκέφτεται. 



Για την ιστορία να σας πούμε πως το Fjällräven Polar θεσμοθετήθηκε κάπου στο 1997 από τον Åke Nordin και τον Kenth Fjellborg με ζητούμενο σε αυτό το ταξίδι-πρόκληση να συμμετέχουν απλοί άνθρωποι κι όχι εκπαιδευμένοι που γνωρίζουν τον αφιλόξενο και δύσκολο αυτό τόπο.

Όπως μέχρι τώρα έχουν αποδείξει τα ταξίδια που έχουν οργανώσει, με τη σωστή καθοδήγηση, με πειθαρχία και κότσια μπορεί ο καθένας να τα καταφέρει και γιατί όχι ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους να μην στείλουμε και μια Ελληνίδα. Ψηφίστε λοιπόν για την Ελένη πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

http://polar.fjallraven.com/contestant/?id=699&backpage=1&order=daily&region=3

Σελίδες