Με παράσταση από τον σημαντικότερο καραγκιοζοπαίκτη στην Ελλάδα γιορτάζει η Ζωόφιλη Δράση την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Με παράσταση από τον σημαντικότερο καραγκιοζοπαίκτη στην Ελλάδα γιορτάζει η Ζωόφιλη Δράση την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων





Με μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που νιώθουν παιδιά ή θέλουν να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, γιορτάζει αύριο την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η Ζωόφιλη Δράση στο Ηράκλειο.

Η Ζωόφιλη Δράση έχει προσκαλέσει τον ταλαντούχο καραγκιοζοπαίχτη 'Αθω Δανέλλη να πλαισιώσει τον εορτασμό αυτής της ημέρας παρουσιάζοντας το έργο «Ο Καραγκιόζης Γιατρός που τους γιατρεύει όλους», στο Θεατρικό Σταθμό στις 6 το απόγευμα.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 4 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων που φροντίζει η Ζωόφιλη Δράση και που δυστυχώς είναι πάμπολλα στην πόλη μας. 

Για την ιστορία να πούμε πως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε πρώτη φορά το 1931 ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου συμπίπτει εξάλλου με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.



Όσο για τον Άθω Δανέλλη, που θα εμφανιστεί στο Θεατρικό Σταθμό, να πούμε πως είναι αυτή τη στιγμή ίσως ο καλύτερος και πιο ψαγμένος καραγκιοζοπαίκτης στην χώρα μας, με καταγωγή από την Κρήτη. 

Από μικρός γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της τέχνης αυτής, την οποία έχει μελετήσει σε βάθος.

Μάλιστα σε πείσμα των καιρών παραμένει ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες που διατηρεί μόνιμες σκηνές με βραδινές παραστάσεις για ενήλικο κοινό, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες κρατώντας ζωντανή αυτή την τόσο σημαντική λαϊκή θεατρική παράδοση.

Παράλληλα διδάσκει την τέχνη του Θεάτρου Σκιών σε σεμινάρια ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μην χάσετε λοιπόν την αυριανή παράσταση και την ευκαιρία να γελάσετε, να περάσετε υπέροχα και να στηρίξετε τα αδέσποτα ζώα και τους ανθρώπους που πασχίζουν γι αυτά ώστε να έχουν καλύτερες συνθήκες ζωής.

Σελίδες