Επίδειξη ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Κρήτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Επίδειξη ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Κρήτης





Επίδειξη των δυνατοτήτων τους ως προς τον εντοπισμό δηλητηριασμένων δολωμάτων έκαναν χθες το βράδυ, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δήμου Ηρακλείου για τα αδέσποτα, στο Θεατρικό Σταθμό τα δύο σκυλιά της «Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων».



Οι δύο ειδικά εκπαιδευμένοι γερμανικοί ποιμενικοί, που ακούν στα ονόματα «Ντάικα»και «Καρίνα» μαζί με τους εκπαιδευτές τους, τους  Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες  Γιάννη Γρηγοράκη και  Σπύρο Νηστικάκη, έδειξαν στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση πως εντοπίζουν δολώματα με δηλητήριο στον αύλιο χώρο του θεατρικού σταθμού.



Παρότι η παρουσία κοινού αλλά και ο ίδιος ο χώρος, που είναι εκτός φυσικού περιβάλλοντος, δεν προσφέρονταν για μια τέτοια επίδειξη, τα δύο σκυλιά με επιτυχία κατάφεραν να βρούν ανάμεσα στα διαφορετικά κουτιά που είχαν απλώσει στο σημείο οι εκπαιδευτές τους εκείνο που περιέχει πανί με μυρωδιά δηλητηρίου, από εκείνο που συνήθως χρησιμοποιείται στα θανατηφόρα δολώματα που τοποθετούν ασυνείδητοι στη φύση.


Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα «Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ’ αδέσποτα». Στην σημερινή πρώτη εκδήλωση συνδιοργανωτής  ήταν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το οποίο και παρουσίασε την  Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 6 του μηνός, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης του Δήμου. Θα μιλήσει η κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Τερέζα Βαλαβάνη για τα κατοικίδια και τη σημασία τους στη διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών, σαν μέλη της οικογένειας, σαν συντροφιά, σε μοναχικούς ασθενείς, ανάπηρους, υπερήλικες, άστεγους.

Παράλληλα θα προβληθούν σχετικά βίντεο και θα παρουσιαστούν οι δράσεις του ΚΔΑΠ, ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ΚΕΚΗΦΑΠΗ για τα αδέσποτα.


Σελίδες