Ο Σφακιανός καπετάνιος που πλοηγεί το θαλάσσιο ταξί του με το πόδι - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σφακιανός καπετάνιος που πλοηγεί το θαλάσσιο ταξί του με το πόδι




Μπορεί κάποιος να πλοηγήσει-οδηγήσει σκάφος, για ώρα, στη θάλασσα κάνοντας χρήση μόνο του ποδιού του; Αν είναι από τα Σφακιά μπορεί. Και για του λόγου το αληθές δείτε τη σχετική φωτογραφία και το βίντεο του νεαρού Σφακιανού, που μεταφέρει με θαλάσσιο ταξί κόσμο από και προς τις μαγευτικές παραλίες γύρω από τα Σφακιά.

Τον πετύχαμε εν δράσει και φυσικά δε χάσαμε την ευκαιρία να τον αποθανατίσουμε καθώς ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που, με επιδεξιότητα, χρησιμοποιεί το δεξί του πόδι αντί των χεριών του για να οδηγήσει το σκάφος στα Σφακιά.


Τα χέρια του το μόνο που κάνουν είναι να βγάλουν το θαλάσσιο ταξί από το μόλο όπου δένει. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το... πόδι του, με τον ίδιο να είναι όρθιος έξω από το παράθυρο, δίπλα στο τιμόνι, ώστε να επιβλέπει τη θάλασσα και να έχει καλύτερο οπτικό πεδίο.

Ήταν δε εντυπωσιακό το γεγονός πως ενώ βλέπει κανείς άλλα θαλάσσια ταξί και σκάφη, στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, να σκίζουν τα κύματα και να χοροπηδούν σαν τρελά επάνω τους με μεγάλη ταχύτητα, το συγκεκριμένο διατήρησε σταθερή ταχύτητα, λόγω ποδιού, σε όλη τη διαδρομή, κάνοντας ευχάριστο το ταξίδι.


 Δεν ξέρουμε αν ο νεαρός Σφακιανός για να αποδείξει πως είναι καλός καπετάνιος με το πόδι  χρειάζεται να επιδείξει κάποιο δίπλωμα, εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως τη Σφακιανή καταγωγή του δεν χρειάζεται να την επιβεβαιώσει εγγράφως καθώς, όπως κι εσείς παρατηρείτε, φέρει όλα τα γνήσια χαρακτηρηστικά των ανθρώπων αυτού του τόπου: είναι ψηλός, γεροδεμένος, ανοιχτόχρωμος με γαλαζοπράσινα μάτια και την φυσική "αγριάδα" που το άγονο  τοπίο των Σφακίων δίνει στους ανθρώπους του.

Ε.Β


Σελίδες