"Τη στρουμφίξαμε"...με αυτό το στρουμφο-αεροσκάφος που έρχεται στο Ηράκλειο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

"Τη στρουμφίξαμε"...με αυτό το στρουμφο-αεροσκάφος που έρχεται στο Ηράκλειο




Ένα αεροσκάφος που διαφέρει από τα υπόλοιπα προσγειώνεται το τελευταίο διάστημα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και όπως είναι φυσικό μαγνητίζει, κάθε φορά που θα αγγίξει το Κρητικό έδαφος, όλα τα βλέμματα. 

Αν δεν είχε αφετηρία τη Γερμανία και συγκεκριμένα το Ντίσελντορφ και προορισμό διάφορες χώρες ανά την Ευρώπη, σίγουρα θα ταξίδευε από και προς το Στρουμφοχωριό μεταφέροντας τη Στρουμφίτα, το Γκρινιάρη, το Μπαμπάστρουμφ, το Χαχανούλη, τον Ξεφτέρη και όλους τους χαριτωμένους μπλε ήρωες της παιδικής σειράς «Τα στρουμφάκια».



Ο λόγος για αεροσκάφος της εταιρείας  SunExpress, που ιδρύθηκε το 1989 ως θυγατρική δύο αεροπορικών κολοσσών, της Turkish Airlines and της Lufthansa.

Το Μάρτιο που μας πέρασε η SunExpress έγινε η πιο στρουμφο- αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας και μέντορας, όπως η ίδια αναφέρει, της νέας ταινίας της Sony Pictures με τίτλο "Smurfs: The Lost Village" που προβλήθηκε στους κινηματογράφους τον Απρίλιο που μας πέρασε .


Με αφορμή αυτό το γεγονός η εταιρεία κάλυψε μια επιφάνεια 130 τετραγωνικών μέτρων σε ένα από τα  Boeing 737-800,  που διαθέτει , με υλικό σχετικό με τα στρουμφάκια,μετά από προετοιμασία 17 ωρών. 

Το στρουμφοαεροπλάνο της πετάει πλέον σε διάφορους προορισμούς ξεκινώντας πάντα από Στουτγκάρδη και Ντίσελντορφ.

Στο πιο πρόσφατο ταξίδι του στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης το αποθανάτισε ο Δημήτρης Σιγανάκης που ευγενικά μας παραχώρησε κάποιες από τις φωτογραφίες του για να γίνουμε κι εμείς μαζί του πάλι παιδιά,μια και ο πειρασμός του να αντισταθείς σε ένα τόσο «χαριτωμένο»  στρουμφο-αεροσκάφος και να μην παίξεις, έστω φωτογραφικά, μαζί του είναι μεγάλος.



Για την ιστορία να πούμε πως η SunExpress μεταφέρει περίπου 7 εκατομμύρια επιβάτες ανά έτος έχοντας αποκτήσει τη φήμη του ειδικού στις καλοκαιρινές διακοπές έχοντας ως κεντρική βάση την Αττάλεια στην Τουρκία, δευτερεύουσα στη Σμύρνη και παράρτημα στη Γερμανία.

Ελένη Βασιλάκη



Σελίδες