Διακοπές στον Πλακιά το 1979...παρέα με τα πρόβατα και τα τζιτζίκια στην άδεια παραλία - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Διακοπές στον Πλακιά το 1979...παρέα με τα πρόβατα και τα τζιτζίκια στην άδεια παραλία



Καλοκαιράκι... τα τζιτζίκια χαλούν τον κόσμο. Η παραλία είναι σχεδόν έρημη, δύο τρία μόνο οχήματα τουριστών την έχουν αράξει στην άκρη της και οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες  χαίρονται τον ήλιο. 

Τα ξεφωνητά των τζιτζικιών και τον ήχο του κύματος διακόπτουν για λίγα λεπτά τα κουδούνια ενός κοπαδίου προβάτων που διασχίζουν κατά μήκος την έρημη παραλία. 

Στον οικισμό, λίγο παραπάνω, οι ντόπιοι καθαρίζουν ψάρια κάτω από τον ίσκιο των αλμυρικιών ενώ άλλοι κάθονται στον καφενέ-ταβέρνα για το μεσημεριανό τους.



Ωραίες εικόνες, γαλήνιες, άκρως καλοκαιρινές...μόνο που ανήκουν στο παρελθόν. Αποτυπώθηκαν πριν από 38 χρόνια στην περιοχή του Πλακιά στο Ρέθυμνο, σε βίντεο που τράβηξε τουρίστας και ανέβασε στο youtube. 



Όσοι σήμερα κάνουν τις διακοπές τους στον Πλακιά ή πηγαίνουν εκδρομή για να κάνουν  το μπάνιο τους αντικρίζουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, θορυβώδεις τουρίστες και Έλληνες. Πάνε τα προβατάκια με τα κουδούνια, έριξαν τους τόνους τους τα τζιτζίκια, η έρημη παραλία σφύζει πια από ζωή.

Είπαμε στην Κρήτη θέλουμε την τουριστική ανάπτυξη...ή μήπως όχι;

Σελίδες