Αξίζουν άραγε οι Γερμανοί στρατιώτες του Β Παγκοσμίου πολέμου σεβασμό και τιμή; - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Αξίζουν άραγε οι Γερμανοί στρατιώτες του Β Παγκοσμίου πολέμου σεβασμό και τιμή;



"Οι Γερμανοί στρατιώτες του Β Παγκοσμίου Πολέμου αξίζουν σεβασμό και τιμή". Αυτό υποστηρίζει ο δημιουργός του καναλιού HCT στο youtube, όπου φιλοξενούνται βίντεο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, σπάνια στην πλειοψηφία τους, αλλά προσανατολισμένα κατά βάση στο να δείξουν πως οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν γενναίοι και υποχρεωμένοι να δράσουν όπως έδρασαν στο πεδίο της μάχης.

Το βίντεο που αντλήσαμε από το συγκεκριμένο κανάλι, εμφανίζει την προετοιμασία και την πτώση Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη στο πλαίσιο της Μάχης της Κρήτης, την 76η επέτειο της οποίας τιμούμε αυτές τις ημέρες, ενθυμούμενοι τον τεράστιο αγώνα, χωρίς μέσα, και με μόνο εφόδιο την τεράστια επιθυμία υπεράσπισης της πατρίδας μας, που έδωσαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας με τους συμμάχους τους.

Και βεβαίως ασπαζόμαστε την άποψη του δημιουργού του καναλιού HCT , πως οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν άνθρωποι σαν εμάς, αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε πως οι αγριότητα με την οποία λειτούργησαν απέναντι στους Κρητικούς, τους επιβλήθηκε εξ άνωθεν.

Γιατί, ο δημιουργός αυτού του καναλιού στην Ολλανδία, στις πληροφορίες που δίνει για το HCT, περιγράφει τους Γερμανούς στρατιώτες ως θύματα ενός εγκληματικού συστήματος που τους οδήγησε στο πεδίο της μάχης. Ισχυρίζεται πως αν δεν πολεμούσαν, βάση του Νόμου, θα τους σκότωναν κι έτσι αυτό έπραξαν κι ας μην συμφωνούσαν. Μάλιστα προσθέτει πως πολέμησαν για τις οικογένειες, τα σπίτια τους για τους συναδέλφους τους που ήταν δίπλα τους κι όχι για την πολιτική του Χίτλερ.

Να μας επιτρέψει ο γερμανόφιλος εμπνευστής του HCT, να έχουμε τις επιφυλάξεις μας ως προς τα κίνητρα αυτών των ανθρώπων. Για τα σπίτια και τις οικογένειες τους αγωνίζονται αυτοί που δέχονται την επίθεση κι όχι αυτοί που αποφάσισαν πως τα σύνορα της Γερμανίας δεν τους χωρούσαν κι έπρεπε να κατακτήσουν όλο τον κόσμο, ακολουθώντας τυφλά τις διαταγές ενός παράφρονα ηγέτη.

Σελίδες