Δύο παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες που θα σας μαγέψουν - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Δύο παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες που θα σας μαγέψουν


 

Δυο ξεχωριστές παραστάσεις για παιδιά και για ενήλικες, που δεν έχουν χάσει όμως την παιδικότητα τους, παρουσιάζει  στο Ηράκλειο το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «White Puppet».

Δύο μοναδικά έργα, που αναμένεται να προσφέρουν συγκινήσεις και να ξυπνήσουν συναισθήματα σε μικρούς και μεγάλους, αφού ξεφεύγουν από τα τετριμμένα σε όλα τα επίπεδα..

Η πρώτη με τίτλο «Πέτα, Λούδα», απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών και πάνω ενώ ο  «Ο Δρόμος προς τη Θάλασσα» σε μεγάλους, που θέλουν να παρακολουθήσουν όχι την κλασσική θεατρική παράσταση αλλά να  δουν μπροστά τους να ζωντανεύουν κούκλες, θέατρο σκιών και άλλες δραστηριότητες «μαγικές» οδηγώντας τους κατευθείαν στο δρόμο προς την ευτυχία.


 «Πέτα, Λούδα»

H παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας μικρής κάμπιας, που τη λένε Λούδα, που ήθελε να γίνει μια πεταλούδα και να πετάξει.Όταν όμως παρ' όλες τις προσπάθειες και τις προπονήσεις δεν τα καταφέρνει, ανακαλύπτει πως οι καλές μας πράξεις μας ανοίγουν τα φτερά και τα όνειρά μας μιας κάνουν να πετάξουμε.

Στο τέλος με τη βοήθεια των παιδιών φτιάχνοντας την ΛΟΥΛΟΥΔΟΥπολη και ομορφαίνοντας τον κόσμο γύρω της καταφέρνει και γίνεται μια πανέμορφη ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ!
Στην παράσταση αυτή παράλληλα με τους ηθοποιούς και τις κούκλες, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο παιδικό θέατρο στην Ελλάδα η τεχνική του SAND ART.


Πρόκειται για ζωγραφική με άμμο πάνω σε ένα τραπέζι με φωτισμένη γυάλινη επιφάνεια. Η ηθοποιός ζωγραφίζει με άμμο εικόνες τις οποίες τα παιδιά παρακολουθούν καθώς σχηματίζονται, σε μεγάλη οθόνη μέσω βιντεοπροβολής.


«Ο Δρόμος προς τη Θάλασσα»

Ένα πολυθέαμα για ενήλικο κοινό με κούκλες, αφηγήσεις, θέατρο σκιών και Sand Art (ζωγραφική με άμμο) για την αναζήτηση της ευτυχίας.

Πέντε ιστορίες βασισμένες σε λαϊκούς μύθους και παραμύθια για τις αιώνιες ανθρώπινες αναζητήσεις, για τις επιθυμίες και τα πάθη, για την πορεία και τους στόχους, αποτέλεσαν τη βάση μιας παράστασης γεμάτης εικόνες και σύμβολα.

Άνθρωποι και κούκλες συμπρωταγωνιστούν στη σκηνή συναρμολογώντας το παζλ των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μάκκας, Ιρίνα Μπόικο

Οι παραστάσεις από το Θέατρο Κούκλας: "Πέτα,Λούδα!" (για παιδιά 2,5 -5,5 ετών) το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου στις 18:00 και "Ο Δρόμος προς τη Θάλασσα" (για ενήλικο κοινό, που επίσης μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά άνω των 8 ετών) την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 21:30 και το Σάββατο 8 Απριλίου στις 21:00


Τη διοργάνωση των παραστάσεων κάνει το Κουκλοθέατρο Άριμα, στο χώρο του επί της Α. Παπαναστασίου 83, στο Ηράκλειο . Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972641450

Σελίδες