Μια διαφορετική θεωρία για την κλιματική αλλαγή με επίκεντρο την κοσμική ακτινοβολία - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Μια διαφορετική θεωρία για την κλιματική αλλαγή με επίκεντρο την κοσμική ακτινοβολία


Μέσα στο βομβαρδισμό αναλύσεων που βλέπουμε καθημερινά για την υπερθέρμανση του πλανήτη, λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, πως θα σας φαινόταν η άποψη πως το κλίμα της γης δεν μπορεί να επηρεαστεί από τον άνθρωπο και την απρόσεκτη δράση του αλλά μόνο από τον ήλιο και την κοσμική ακτινοβολία του;

 Το πρώτο πράγμα που σίγουρα θα σκεφτείτε κανείς είναι αν αυτό ισχύει γιατί υπάρχουν τόσοι ειδικοί που μιλούν για υπερθέρμανση του πλανήτη και ψέγουν όλους εμάς επειδή δεν σεβόμαστε το περιβάλλον και με τις πράξεις ή τις παραλήψεις μας επισπεύδουμε την καταστροφή του ίδιου του κόσμου στον οποίο ζούμε;



Η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα και ο τέως πρόεδρος της και νυν μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης Νίκος Πουλιανός, μας παρουσιάζει τη θεωρία τους, που πραγματικά μας βάζει σε προβληματισμό.

Για την Ανθρωπολογική Εταιρεία η αναζήτηση της αλήθειας γύρω από αυτό το σοβαρό ζήτημα ξεκίνησε 2004-2005, όταν στη διάρκεια του  παγκόσμιου συνεδρίου σπηλαιολογίας, ρώτησαν ειδικούς επιστήμονες από το εξωτερικό τι επίδραση μπορεί να έχει η υπερθέρμανση του πλανήτη στο μικροκλίμα στα σπήλαια. Η απάντηση που πήραν ήταν πως όλο αυτό που λέγεται περί υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι παραμύθι που εξυπηρετεί πολιτικές.

Κάπως έτσι άρχισε να διερευνά περαιτέρω το ζήτημα η Ανθρωπολογική Εταιρεία για να διαπιστώσει πως υπήρχαν αρκετοί  επιστήμονες, ανά τον κόσμο, κυρίως αστροφυσικοί, που ισχυρίζονταν πως  το κλίμα της γης δεν επηρεάζεται από τον  άνθρωπο αλλά από τον  ήλιο και την κοσμική ακτινοβολία, από το κέντρο του γαλαξία.


Ψάχνοντας οι ανθρωπολόγοι για απαντήσεις ανέτρεξαν  στο παρελθόν και βρήκαν πως το κλίμα της Ελλάδος, πριν από 850.000 χρόνια, δηλαδή πριν τον αρχάνθρωπο, έμοιαζε αρκετά με αυτό που υπάρχει σήμερα στη Σιβηρία. Δηλαδή στη Χαλκιδική υπήρχαν μέρες που έφτανε η θερμοκρασία στους -30ο C. 

Στην πορεία είδαν πως, γύρω στα 400.000 πΧ.  οι ιπποπόταμοι έφτασαν μέχρι την Γερμανία, καθώς το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό στην Ευρώπη. Να ήταν οι αρχάνθρωποι λοιπόν εκείνοι που με την δραστηριότητα τους επηρέασαν το περιβάλλον και προκάλεσαν τέτοια αύξηση της θερμοκρασίας;

Έτσι κατέληξαν πως προφανώς υπάρχει ένα είδος περιοδικότητας σε τέτοια φαινόμενα, την οποία είχε μελετήσει εκτενώς και ο Γιουγκοσλάβος αστρονόμος Μιλουντίν Μιλάνκονβιτς, αυθεντία στα ζητήματα των παγετώνων. Ο Μιλάνκονβιτς είχε αναφερθεί στην περιοδικότητα των περιόδων με παγετώνες , ανά 100.000 χρόνια.

Μήπως λοιπόν πίσω από τις θεωρίες για υπερθέρμανση του πλανήτη κρύβονται οικονομικά συμφέροντα; Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτό που συμβαίνει και τη βιομηχανία που έχει στηθεί πίσω από την προστασία του πλανήτη λόγω υπερθέρμανσης;

Ο κ Πουλιανός μας λέει πως πέρα από την περιοδικότητα, ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που πρέπει να δούμε, αναφορικά πάντα με τις αλλαγές που μπορούν να επηρεάσουν το κλίμα της γης, είναι οι ηλιακές κηλίδες ή ηλιακές εκρήξεις.

Μια τέτοια μικρή καταιγίδα είχε γίνει αιτία το 1989 να βυθιστεί ο μισός Καναδάς στο σκοτάδι για 12 ώρες . Το 2014 η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ είχε δημοσιεύσει πως για λίγες ώρες μια τέτοια υπέρ καταιγίδα δεν χτύπησε την γη καταστρέφοντας τη συθέμελα.  

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ Πουλιανός, το κλίμα στον πλανήτη μας αλλάζει όχι όμως εξαιτίας των λόγων που μας παρουσιάζουν οι «ειδικοί». Εμείς ως άνθρωποι, σημειώνει, μπορούμε να επηρεάσουμε το κλίμα σε ένα απειροελάχιστο ποσοστό. Η πραγματική αιτία που μας θέτει σε κίνδυνο είναι η κοσμική ακτινοβολία .

Αξίζει  ν αναφέρουμε πως εδώ και χρόνια οι επιστήμονες «πιάνουν» κοσμικές ακτίνες πολύ υψηλής ενέργειας που προέρχονται από το κέντρο του γαλαξία μας. Διεθνής ομάδα αστρονόμων πιστεύει ότι εντόπισε την πηγή της κοσμικής ακτινοβολίας και αυτή είναι η τεράστια μαύρη τρύπα στην «καρδιά» του γαλαξία.

Η μαύρη τρύπα λειτουργεί ως ένας κοσμικών διαστάσεων φυσικός επιταχυντής, δημιουργώντας ακτινοβολία με ενέργειες που είναι τουλάχιστον 100 φορές μεγαλύτερες από αυτές που δημιουργούνται στον μεγαλύτερο επιταχυντή της Γης, στο CERN.

Οι ερευνητές από 12 χώρες, με επικεφαλής τον Βέρνερ Χόφμαν του γερμανικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής Μαξ Πλανκ στη Χαϊδελβέργη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature" διαπίστωσαν πως η Γη «βομβαρδίζεται» συνεχώς από σωματίδια υψηλής ενέργειας (πρωτόνια, ηλεκτρόνια και ατομικούς πυρήνες) που έχουν κοσμική προέλευση.

Το ότι ο κίνδυνος για τον πλανήτη μας δεν είναι η δράση του ίδιου του ανθρώπου αλλά φαινόμενα έξω από το δικό του έλεγχο φαίνεται και στο διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου τον περασμένο Οκτώβριο. Με αυτό, ο Μπαράκ Ομπάμα έδινε εντολή για τη χάραξη ενός σχεδίου και τη λήψη μέτρων με στόχο την προστασία του ανθρώπινου πολιτισμού από τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες μιας γεωμαγνητικής καταιγίδας.


Στο διάταγμα αναφερόταν πως οι διάφορες αρχές των ΗΠΑ θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να προετοιμάσουν μια στρατηγική αντιμετώπισης «διαστημικών καιρικών φαινομένων» όπως οι ηλιακές εκλάμψεις που μπορούν να έχουν «σοβαρές επιπτώσεις σε κρίσιμα συστήματα υποδομών και τεχνολογίες».

Ε.Β

Σελίδες