Στο ρακοκάζανο του Στείρωνα με τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Στο ρακοκάζανο του Στείρωνα με τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου





Μια μικρή ανάσα από τις πεζοπορίες τους στην όμορφη Κρήτη πήραν χθες τα μέλη του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου. Οργάνωσαν και φέτος ρακοβραδιά στο ρακοκάζανο στο Στείρωνα και διασκέδασαν με την ψυχή τους.


Ο χορός πήρε κι έδωσε, δεν είναι τυχαίο που από τις συχνές πεζοπορίες η φυσική κατάσταση όλων είναι άριστη και μπορούν όχι μόνο να περπατούν αλλά και να χορεύουν ασταμάτητα.Κι επειδή νηστικό αρκούδι δε χορεύει, οι "μάγειρες"-μέλη του Ομίλου φρόντισαν να ετοιμάσουν ένα πεντανόστιμο γαμοπίλαφο και κρέας στα κάρβουνα, τα οποία συνόδευσαν με ορεκτικά για τη ρακή, όπως οφτή πατάτα, ελιές κ.α


Η επιλογή του χώρου για την πιο "χαλαρή" συνάντηση των μελών και φίλων του Πεζοπορικού Ομίλου δεν ήταν τυχαία. Τα ρακοκάζανα από τον Οκτώβρη και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αποτελούν ότι πιο παραδοσιακό μπορεί να συναντήσει κανείς στον τόπο μας. Τόσο η διαδικασία απόσταξης του ποτού, σήματος κατατεθέντος του νησιού μας, όσο και οι ίδιοι οι χώροι αυτοί καθ΄αυτοί, που τις περισσότερες φορές μοιάζουν με μικρά λαογραφικά μουσεία, σε βάζουν στην καρδιά της Κρήτης.


Όταν μάλιστα την παρέα συνοδεύει ζωντανή κρητική μουσική όπως αυτή που έπαιξαν τα παιδιά που πλαισίωσαν την εκδήλωση, τότε το κέφι δεν είναι δύσκολο να απογειωθεί.

Ε.Β











Σελίδες