H Fraport "αγαπά" την Ελλάδα και τα... κέρδη που θα της αποφέρει - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

H Fraport "αγαπά" την Ελλάδα και τα... κέρδη που θα της αποφέρει



«We love Greece» ,δήλωσε ο  ισχυρός άνδρας της Fraport Stefan Schulte στη διάρκεια συμποσίου που οργανώθηκε από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Και σαφώς έχει κάθε λόγο να την αγαπά αφού προσβλέπει σε μεγάλα κέρδη από την εκμετάλλευση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που αναλαμβάνει στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το metaforespress.gr ,για πρώτη φορά, επί ελληνικού εδάφους, ο CEO της Fraport αναφέρθηκε στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, υπό το βλέμμα του συνεταίρου του, Δημήτρη Κοπελούζου.

Ο κ. Schulte εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού, σημειώνοντας ότι η σύμβαση θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους, με στόχο τη διαχείριση των αεροδρομίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2016.

«Θα δημιουργήσουμε πρόσθετη αξία στα αεροδρόμια, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες και την χωρητικότητά τους», υπογράμμισε υπερθεματίζοντας τις θετικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού. 
  
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ίδιος, τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης, ύψους 1,23 δισ., σχετίζονται με την υψηλή ζήτηση που έχει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένους προορισμούς, τη σταθερή βάση εσόδων και την υψηλή αναλογία αεροπορικών εσόδων.

Ωστόσο, κατά τον κ. Schulte, τα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σχετίζονται με την υψηλή εποχικότητα, τις ελλείψεις σε υποδομές, αλλά και το προσφυγικό κύμα σε ορισμένα νησιά (Σάμος, Κως, Ρόδος, Λέσβος).

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο CEO της Fraport απηύθυνε και… προσκλητήριο καθώς η γερμανική εταιρεία θα προχωρήσει σε σειρά προσλήψεων. 

Τα 14 αεροδρόμια που αναλαμβάνει η κοινοπραξία Fraport - Κοπελούζος είναι της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.


Σελίδες