Ο ευρωπαϊκός "πολιτισμός" των οδηγών που στολίζουν τους δρόμους με σκουπίδια - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ο ευρωπαϊκός "πολιτισμός" των οδηγών που στολίζουν τους δρόμους με σκουπίδια


Μα πότε επιτέλους θα γίνουμε άνθρωποι; Γιατί περί ανυπαρξίας της κοινής ανθρώπινης λογικής πρόκειται όταν πετάς έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου σκουπίδια σε εθνικούς δρόμους ενώ ξέρεις πως δεν υπάρχει κανείς να τα μαζέψει και κυρίως ενώ δεν αποτελεί βάρος ένα κουτάκι αναψυκτικού ή περιτύλιγμα για να το κρατήσεις και να το πετάξεις όταν θα βρεθείς κοντά σε κάποιο κάδο.


Η εικόνα των δρόμων της Κρήτης, εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, είναι στ’ αλήθεια τραγική λόγω των σκουπιδιών. Η βροχή των τελευταίων ημερών ανέδειξε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα αφού παρέσυρε κάθε είδους σκουπίδι και το συγκέντρωσε σε μεγάλους σωρούς- μάρτυρες του «πολιτισμού» και του παραλογισμού μας.



Κουτάκια αναψυκτικών, περιτυλίγματα κάθε λογής, πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, κοσμούν τα πρανή, αφού η υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την καθαριότητα του εθνικού δικτύου προφανώς δεν είναι σε θέση, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.


Όμως αν γι αυτή την κατάσταση έχει μία φορά ευθύνη η αρμόδια υπηρεσία η ευθύνη πολλαπλασιάζεται για όλους εκείνους τους ασυνείδητους που με μεγάλη ευκολία ανοίγουν το τζάμι του αυτοκινήτου τους και στολίζουν τους δρόμους με σκουπίδια. Αλήθεια τους αρέσει να βλέπουν αυτή την κατάντια; Νιώθουν έτσι περισσότερο Ευρωπαίοι;






Σελίδες