Με μαγκούρες οι κάτοικοι των Ζωφόρων κυνηγούσαν επί ώρες επίδοξους διαρρήκτες - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Με μαγκούρες οι κάτοικοι των Ζωφόρων κυνηγούσαν επί ώρες επίδοξους διαρρήκτες


Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στους Ζωφόρους, του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, με ένα ολόκληρο χωριό να κυνηγάει σε δρόμους και χωράφια με μαγκούρες κι ότι άλλο βρέθηκε στο διάβα του, τουλάχιστον 4 άνδρες που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτι του οικισμού.

Τον ένα εκ των δραστών εντόπισε επάνω στην ταράτσα του σπιτιού, που είχε μπει στο στόχαστρο, ένας γείτονας του ιδιοκτήτη της κατοικίας ο οποίος και του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει τι έψαχνε στην ταράτσα στις 10 το βράδυ. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, το οποίο βρίσκεται στην άκρη του χωριού, απάντησε πως δεν ήταν εκείνος στην ταράτσα αφού έβλεπε τηλεόραση εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι..και τότε ξεκίνησε το κυνήγι. 

Όλη η γειτονιά σηκώθηκε στο ποδάρι με αποτέλεσμα οι δύο από τους δράστες να μπουν στο αυτοκίνητο μάρκας Peugeot , με το οποίο είχαν φθάσει στους Ζωοφόρους και να διαφύγουν αμέσως. Ο νεαρός άνδρας  που ήταν στην ταράτσα πήδηξε από ύψος τουλάχιστον 3,5 μέτρων και χάθηκε στους δρόμους όπως και ένας ακόμα συνεργός τους.

Μέσα σε λίγα λεπτά ένα ολόκληρο χωριό βρέθηκε να κυνηγά τους δύο επίδοξους διαρρήκτες, που είχαν ξεμείνει στην περιοχή και κινούνταν πεζοί, επιστρατεύοντας φακούς, μαγκούρες κι άλλα αυτοσχέδια "όπλα"  ενώ παράλληλα κλήθηκε η Αστυνομία. 

Επί ώρες χτένισαν κάθε δρόμο του οικισμού αλλά και τα κοντινά χωράφια βρίσκοντας μόνο τα  παπούτσια του δράστη  που είχε «βουτήξει» από την ταράτσα, καθώς το ένα του έφυγε κατά την πτώση  και το δεύτερο στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τους αγανακτισμένους κατοίκους  των Ζωφόρων που βρέθηκαν το κατόπι του.


Τελικά κανείς εκ των δραστών δεν συνελήφθη ωστόσο δόθηκαν στην Αστυνομία τα χαρακτηριστικά τουλάχιστον του ενός αλλά και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος με το οποίο είχαν πάει στο χωριό και μάλιστα από νωρίς για να κόψουν κίνηση και να εντοπίσουν το σπίτι ή τα σπίτια που θα μπορούσαν να «χτυπήσουν» ευκολότερα.

Ε.Β

Σελίδες